Recepten

Warme salade van gesauteerde zwarte olijven

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 5-6 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 2 el Filippo Berio Olijfolie
  • 4 babypreitjes, schoongemaakt en in de lengte in repen gesneden
  • 2 el verse oregano of 1 el gedroogde oregano
  • 175 g ontpitte zwarte olijven, uitgelekt
  • 1 el vers citroensap
  • 2 el balsamico azijn
  • 200 g gebakken ricotta
  • 2 gele paprika's, zaadlijsten verwijderd en geroosterd
  • Versgemalen zwarte peper

Serveren met: 
  • Ciabatta

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de preirepen en de kruiden toe en fruit goudbruin en net zacht.

Voeg de olijven, het citroensap en de balsamico azijn toe en laat 3 minuten sauteren.

Schep de olijven op vier borden, met een partje gebakken ricotta en geroosterde paprika. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met het brood.

Kooktip:

Meng de ricotta met 1 middelgroot losgeklopt ei en breng op smaak met royaal peper en zout. Doe het mengsel in een ingevet ovenschaaltje dat net groot genoeg is.  Verwarm de oven voor op 180°C of gasstand 4. Dek het schaaltje af met aluminiumfolie en bak 20-30 minuten au bain marie (in een bakblik voor de helft met water gevuld) of totdat het mengsel stevig is.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: