Recepten

Viskoekjes met citroen en pesto en een pesto-tartaarsaus

AANTAL PERSONEN: Voor 4 grote viskoekjes
VOORBEREIDINGSTIJD: 50 minuten
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 350 g aardappelen (geschikt voor puree)
  • 450 g kabeljauw of schelvis
  • 4 el Filippo Berio Sun Dried Tomato Pesto
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 100 g vers broodkruim
  • 3-4 el Filippo Berio Delicato Extra Vierge Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180º C (met ventilator) of gasstand 6.

Snijd de aardappelen in gelijke stukken en doe ze in een grote pan koud water. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur koken of totdat de aardappelen gaar zijn.

Bak intussen de schelvis/kabeljauw 10 minuten in de oven net gaar.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de vis in grote stukken door de puree, schep de Filippo Berio Sun Dried Tomato Pesto en het citroenrasp voorzichtig door het mengsel en stamp opnieuw fijn.

Vorm met vochtige handen 4 koekjes van het mengsel. Haal de koekjes door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het broodkruim. Laat in de koelkast 30 minuten rusten.

Verhit de Filippo Berio Mild & Light Olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de viskoekjes op matig vuur 4-5 minuten aan elke kant totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Wist u dat:

Zoals zo veel klassieke gerechten, zijn viskoekjes oorspronkelijk ontstaan uit overgebleven restjes. Maar deze viskoekjes zijn zo ongelofelijk lekker, dat ze absoluut de moeite waard zijn om apart te maken. Perfect als lichte avondmaaltijd, met een eenvoudige salade, tartaarsaus en partjes citroen.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: