Recepten

Verse pasta met citroenschelpen

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 16-18 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 400 g verse pasta, zoals tagliolini of tagliatelle
  • 50 ml Filippo Berio Olijfolie
  • 25 g ongezouten boter
  • 1-2 tl lange reepjes citroenschil
  • 8-12 sint-jakobsschelpen, goed schoongemaakt
  • Versgemalen zwarte peper

Garnering:

  • Takjes dille of kervel

BEREIDINGSWIJZE:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, 'al dente'.

Verhit intussen de olie en de boter in een pan; voeg de citroenschil toe en laat 15-20 seconden fruiten. Haal de schilletjes uit de pan en laat uitlekken.

Doe de sint-jakobsschelpen in de pan en bak 1/2 minuut aan elke kant (zo nodig langer).

Giet de pasta goed af en bestrooi met peper. Verdeel de pasta over warme borden, schik de schelpen op de pasta en schenk de citroenolie erover. Bestrooi met de citroenschilletjes en garneer met dille of kervel.

Kooktip:

Vervang de sint-jakobsschelpen door tijgergarnalen of kleine dobbelsteentjes zeeduivel.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: