Recepten

Varkenslende met Toscaanse bonen

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
BEREIDINGSTIJD: 1 uur

INGREDIËNTEN:

  • 5 el Filippo Berio Olijfolie
  • 4 varkenslendelappen van circa 150 g per stuk
  • 3 sjalotjes, geschild en fijngehakt
  • 1/2 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken cannellini bonen (2 x 410g), uitgelekt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 300 ml kippen- of groentebouillon
  • 4 of 5 salieblaadjes, gehakt
  • Handjevol platte peterselie, gehakt (optioneel)

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op matig/hoog vuur. Bak de lendelappen in ongeveer 12 minuten aan beide kanten goudbruin en schuif ze naar de kant van de pan, zodat ook de randen kunnen bruinen tijdens de volgende stap.

Doe nog een eetlepel olie in de pan en fruit de sjalotjes, rode paprika en knoflook op matig vuur 5 minuten. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.

Voeg de cannellini bonen, de bouillon en de salieblaadjes toe, schuif de lendelappen tussen de bonen en laat met een deksel op de pan 15-20 minuten stoven. Haal het deksel van de pan en laat nog 15 minuten stoven of totdat de bouillon stroperig is geworden en de lendelappen gaar zijn.

Voeg de overige olijfolie en eventueel de gehakte kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: