Recepten

Tonijn met salsa verde in Siciliaanse stijl

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
BEREIDINGSTIJD: 5-6 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 120 ml Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 3 el citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 5 el gehakte peterselie
  • 4 tonijnsteaks
  • 3 el kappertjes
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1 groot teentje knoflook, gehakt
  • 3 ansjovisfilets

BEREIDINGSWIJZE:

Meng in een ondiepe schaal 3 eetlepels olie met de helft van het citroensap en 1 eetlepel gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper en leg de tonijnsteaks in de marinade. Keer de steaks een paar maal om, zodat ze helemaal bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat 1 uur in de koelkast marineren; draai de steaks nu en dan om.

Spoel de kappertjes af en doe ze in een kleine keukenmachine met de rest van de olie, peterselie, citroenrasp, knoflook en ansjovis. Gebruik de pulse-knop om een dikke pasta te maken.

Haal de tonijn op tijd uit de koelkast om voor gebruik op kamertemperatuur te laten komen. Haal de steaks uit de marinade en leg ze op een hete barbecue. De temperatuur moet zo hoog zijn dat de vis dichtschroeit. Gril de vis drie minuten op het barbecuerooster. Probeer de steaks niet te verplaatsen totdat er strepen op komen, anders blijven ze aan het rooster kleven. Keer de steaks om met een bakspaan en gril nog 2 minuten of totdat de roosterstrepen zichtbaar zijn.

Serveer de tonijn met een schep salsa bovenop.

Kooktip:

Probeer dit recept ook eens met zwaardvis.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: