Recepten

Tomatensoep met basilicum

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 4 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 kg rijpe trostomaten, gehalveerd
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 g ciabatta, verkruimeld
  • 6-8 verse basilicumblaadjes
  • Croutons, om te serveren

BEREIDINGSWIJZE:

Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote pan op laag vuur. Voeg de tomaten toe, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven totdat de tomaten zacht en geconcentreerd zijn. Roer nu en dan om. Voeg de tomatenpuree en 425 ml water toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Breng aan de kook, voeg het brood toe en roer totdat het brood de vloeistof absorbeert. Laat even afkoelen voordat u het basilicum toevoegt.

Pureer de soep glad in de keukenmachine. Voeg eventueel extra zout en peper toe en serveer met croutons en naar wens meer olijfolie.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: