Recepten
Tagliatelle met garnalen
AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10-15 minuten
VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10-15 minuten
INGREDIËNTEN:
- 450 g tagliatelle
- 5 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 6 el witte wijn
- 250 g gekookte tijgergarnalen
- 3 el platte peterselie, gehakt
- Zout en versgemalen zwarte peper
BEREIDINGSWIJZE:
Kook de pasta 10 minuten in een grote pan water met zout of volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, 'al dente'.
Verhit intussen 3 el olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en pepers 2 minuten op laag vuur. Voeg de witte wijn toe en laat in 2 minuten tot de helft inkoken. Voeg de garnalen en de peterselie toe en laat 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en schep het garnalenmengsel erdoor. Sprenkel de rest van de olie over de pasta, bestrooi met gehakte peterselie en serveer.