Recepten

Spinaziesalade met warme kip en rookspek

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 5 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 25 g pijnboompitten
  • 100 g verse jonge spinazieblaadjes
  • 450 g kipfilet, in plakjes
  • 100 g rookspek, in plakjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 el balsamico azijn

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit 1 el olie in een grote koekenpan, voeg de pijnboompitten toe en laat in 1 minuut goudbruin bakken. Doe de pijnboompitten en de spinazieblaadjes in een grote slakom.

Schenk de rest van de olie in de pan en bak de kip en het spek in 6-8 minuten knapperig en goudbruin. Voeg de lente-uitjes toe en bak 1 minuut mee. Voeg de balsamico azijn en royaal versgemalen zwarte peper toe en schud om totdat alle ingrediënten bedekt zijn.

Meng de warme ingrediënten door de verse spinazieblaadjes en hussel om. Serveer naar wens met een beetje extra olie en azijn.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: