Recepten

Snelle visstoofschotel

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
BEREIDINGSTIJD: 40 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 2 el Filippo Berio Olijfolie
  • 1 ui, geschild en fijngehakt
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 el Filippo Berio Hot Chilli Pesto
  • Snufje saffraan
  • Geraspte schil van een kleine sinaasappel
  • 500 ml visbouillon
  • 250 g sint-jakobsschelpen of venusschelpen, schoongemaakt
  • 250 g mosselen, schoongemaakt
  • 4 filets van stevige witte vis, zoals koolvis of schelvis, zonder huid en in stukken gesneden
  • 12 grote garnalen, met staart
  • 1 bosje peterselie, grof gehakt

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit de olijfolie in een grote braadpan met dikke bodem. Voeg de ui, venkelknol en knoflook toe en fruit 5 minuten op laag vuur.

Voeg de tomaten, Filippo Berio Hot Chilli Pesto, saffraan, sinaasappelrasp en bouillon toe. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten stoven.

Voeg de schelpen, mosselen, stukken vis en garnalen toe, sluit het deksel en laat 4-5 minuten koken totdat de schelpen open zijn en de vis ondoorzichtig is. Verwijder eventuele schelpen of mosselen die niet open zijn.

Haal de pan van het vuur, bestrooi de stoofschotel met peterselie en serveer met een salade en knapperig brood.

Wist u dat:

Deze hartverwarmende visschotel is in een handomdraai klaar en bovendien een echte blikvanger. Buitengewoon geschikt voor etentjes of grote familiefestijnen, want u kunt de zeevruchten eenvoudig aanpassen aan de smaak van uw gasten.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: