Recepten

Salade van drie soorten tomaten

AANTAL PERSONEN: 4-6
VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
BEREIDINGSTIJD: geen

INGREDIËNTEN:

  • 2-3 vleestomaten of grote trostomaten
  • 250 g kerstomaatjes (naar wens trostomaatjes)
  • Klein doosje babypruimtomaatjes of oranje tomaatjes
  • Halve rode ui, in dunne ringen
  • Gehakte peterselie


Voor de dressing:
  • 8 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1 tl basterdsuiker
  • Zout en versgemalen zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de grote tomaten in schijfjes en schik in een ondiepe schaal. Halveer de overige tomaten en stapel ze in het midden van de schaal. Bestrooi met uiringen.

Doe de ingrediënten voor de dressing in een pot met schroefdop en schud stevig. Laat ten minste 30 minuten staan om de knoflooksmaak goed te laten intrekken. Verwijder de knoflook voor gebruik. Schenk de dressing over de tomaten. Bestrooi met de gehakte peterselie. Serveer met knapperig brood om de verrukkelijke sappen en dressing op te deppen.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: