Recepten

Salade Tina Niçoise

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 20-25 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 450 g nieuwe aardappelen, gehalveerd
  • 150 g haricots verts
  • 4 eieren
  • 4 rijpe trostomaten, in kwarten
  • 1/2 komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd en gehakt
  • 1 blikje tonijnmoot in water (200 g), uitgelekt
  • 3 el kappertjes, uitgelekt
  • 25 g ontpitte zwarte olijven


Voor de dressing:
  • 6 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1/2 tl Dijon mosterd
  • 1/2 tl basterdsuiker

BEREIDINGSWIJZE:

Kook de aardappelen 10-15 minuten in water met zout of totdat ze gaar zijn. Giet af, spoel af met koud water en zet weg.

Blancheer de bonen 3 minuten in kokend water, of totdat ze net gaar zijn. Giet af, spoel af met koud water en zet weg.

Doe de eieren in een pannetje met koud water en breng langzaam aan de kook. Laat 6 minuten koken en spoel af met koud water. Pel de eieren en snijd in kwarten.

Doe de aardappelen, bonen en eieren samen in een grote slakom met de rest van de ingrediënten.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en klop met een vork tot een gladde emulsie. Sprenkel de dressing over de salade, hussel en serveer.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: