Recepten

Ribollita soep

AANTAL PERSONEN: 4-6
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten + weken
BEREIDINGSTIJD: 25-30 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 6 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 grote wortel, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in halve maantjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, gehalveerd en in schijfjes
  • 150 g Savooiekool, in repen gescheurd
  • 1 blik borlotti bonen (400 g), uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 150 ml rode wijn
  • 600 ml goede kippenbouillon
  • 1 el vers gehakte tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • 75 g boerenbrood, verkruimeld


Serveren met:

  • 4 sneden boerenbrood
  • Meer Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • Platte peterselie

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit de olie in een grote pan; fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook in 5 minuten zacht en goudbruin. Roerbak de courgette en de kool 2 minuten mee. Voeg de bonen, tomaten, wijn, bouillon en tijm toe; breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat 15-20 minuten stoven totdat alle groenten gaar zijn.

Haal de pan van het vuur. Roer het verkruimelde brood door de soep en laat 10 minuten weken - hierdoor wordt de soep dikker.

Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep zachtjes tot stomend heet.

Leg een snee brood in elk van vier diepe borden en besprenkel royaal met olie. Schep de soep erop. Maak af met een extra scheutje olie.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: