Recepten

Pizza met gekaramelliseerde ui, courgette, tomaat en blauwe kaas

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 2
VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten + 45 minuten rijzen
BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDIËNTEN:

Base :
  • 175 g witte bloem
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl instant gist
  • 150 ml warm water
  • 2 el Filippo Berio Olijfolie
  • U kunt ook een kant-en-klare pizzabodem of een pizzamix gebruiken

Topping :
  • 450 g uien
  • 3 el Filippo Berio Olijfolie, plus 2 extra el voor besprenkelen
  • 1 tl suiker
  • 2 tl balsamico azijn
  • 1 tl rozemarijnnaaldjes, gehakt
  • 1/2 middelgrote courgette
  • 75 g dolcelatte of gorgonzola
  • 7 kerstomaatjes

BEREIDINGSWIJZE:

Doe bloem, zout en gist in een kom. Voeg het warme water en de olijfolie toe en kneed met de hand tot een zacht deeg. Kneed het deeg 2 minuten door.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed 5 minuten tot het deeg zijdeachtig en elastisch wordt. Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met plasticfolie. Laat op een warme plaats circa 45 minuten rijzen, totdat de omvang is verdubbeld.

Maak intussen de vulling. Snijd de uien en fruit in 3 eetlepels olie ongeveer 25 minuten op zacht vuur totdat ze zacht en doorzichtig zijn, maar niet bruin. Roer de balsamico azijn door de uien en haal de pan van het vuur.

Verwarm de oven voor op 220º C of gasstand 7.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak nog 2 minuten door. Verdeel het deeg in tweeën en rol elk deel uit tot een lap met een diameter van circa 12,5 cm. Maak de randen iets dikker dan het midden. Leg de bodems op een licht met olie ingevette bakplaat.

Verdeel de uien over het deeg en bestrooi met rozemarijn. Snijd de courgette in kleine blokjes en verdeel samen met de tomaatjes over de uien. Verdeel kleine stukjes kaas over het mengsel. Besprenkel elke pizza met een extra theelepel olijfolie en zet ze 20 minuten in de oven totdat het deeg goed gerezen en goudbruin is.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: