Recepten

Pastasalade met geroosterde groenten

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 35-40 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 1 venkelknol, schoongemaakt en in stukken
  • 1 rode ui, in stukken
  • 450 g flespompoen, zaad en draden verwijderd, in stukken
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • 8 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 225 g fusilli bucati of andere pastavorm
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl heldere honing
  • 40 g rucola

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven op 180°C, of gasstand 6. Schik alle groenten met de knoflook in een groot bakblik met de helft van de olie. Rooster 25-30 minuten of totdat de groenten gaar zijn en licht geroosterd.

Kook de pasta 10 minuten in een grote pan water met zout of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Giet opnieuw af.

Haal de knoflook uit het bakblik en knijp de teentjes leeg. Maak met de platte kant van een mes een gladde pasta van de knoflook. Doe de knoflookpasta in een kommetje en voeg de resterende olie, azijn, mosterd en honing toe; klop met een vork tot een gladde emulsie. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de pasta, de warme groenten en de dressing; voeg de rucola toe en hussel goed. Serveer.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: