Recepten

Pasta met aubergine en tomaten

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 25 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 2 middelgrote aubergines, in stukken van 2 cm
  • 6 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6-8 zongedroogde tomaatjes, 10-15 minuten geweekt in warm water en in reepjes gesneden
  • 450 g rijpe pruimtomaten of grote trostomaten, ontveld en grof gehakt
  • 350 g penne of vergelijkbare pasta
  • 2 el gescheurde verse basilicumblaadjes
  • Extra olie voor besprenkelen
  • Vers geschaafde of geraspte Parmezaanse kaas, naar wens

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit de olie in een grote koekenpan, voeg de gesnipperde ui toe en laat 3-4 minuten op matig vuur zacht worden. Zet het vuur iets hoger, voeg de stukken aubergine toe en roerbak 10 minuten totdat de aubergine goudbruin is en zacht begint te worden. Roer de knoflook erdoor.

Kook intussen de pasta 10 minuten in kokend water met zout of totdat de pasta beetgaar, 'al dente', is.

Doe de reepjes zongedroogde tomaat, de gehakte tomaten en 5 eetlepels water bij de aubergine in de pan en laat 5-8 minuten stoven.

Giet de pasta af en meng met de saus en de basilicumblaadjes.

Besprenkel met de extra olijfolie en bestrooi naar wens met Parmezaanse kaas. Serveer meteen.

Kooktip:

Als u geen verse pruimtomaten kunt krijgen, neemt u een blik gepelde tomaten (400 g).
U kunt het water in de saus ook vervangen door rode wijn.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: