Recepten

Paddenstoelentaart

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 6
VOORBEREIDINGSTIJD: 25 minuten + 30 minuten afkoelen
BEREIDINGSTIJD: 35 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 250 g bloem
  • Snufje zout
  • 25 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 5 el Filippo Berio Olijfolie


Vulling:
  • 15 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 3 el Filippo Berio Olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 g kastanjechampignons
  • 150 g gemengde wilde paddenstoelen, schoongeveegd
  • 2 grote eieren
  • 150 ml double cream of crème fraîche
  • 40 g gruyere, geraspt

BEREIDINGSWIJZE:

Doe bloem, zout en Parmezaanse kaas in een grote mengkom. Voeg ei, olijfolie en 60 ml (4 eetlepels) warm water toe. Kneed tot een deeg. Kneed het deeg licht door op een met bloem bestoven werkvlak totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Vorm een bal. Verpak de bal in plasticfolie en zet 30 minuten koel weg.

Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een kommetje, bedek met warm water en laat 20 minuten weken. Giet af en dep droog met keukenpapier.

Verwarm intussen de oven voor op 200º C of gasstand 6.

Verdeel het deeg in zes gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne cirkel. Bekleed zes eenpersoons taartvormpjes (diameter 10 cm) met het deeg. Prik de bodem in met een vork en leg aluminiumfolie op de bodem. Laat 10 minuten blind bakken of totdat het deeg aan de randen begint te kleuren. Verwijder het folie en bak nog 5 minuten.

Maak de vulling terwijl de taartbodems bakken. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan, voeg de gesnipperde ui toe en laat 5-6 minuten op matig vuur zacht worden. Hak het eekhoorntjesbrood en schep dit door het uimengsel, voeg de knoflook toe en laat nog 1 minuut meebakken. Voeg de overige paddenstoelen toe (snijd grote paddenstoelen van tevoren in stukken) en bak nog eens 2 minuten. Schep het mengsel in de taartvormen.

Klop de eieren en de room los met een beetje peper en zout en schenk het mengsel over het paddenstoelenmengsel. Bestrooi met kaas en bak 20 minuten totdat de vulling stevig is. Serveer warm.

Kooktip:

Als u geen wilde paddenstoelen kunt krijgen, gebruikt u een mengsel van champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen. Het gedroogde eekhoorntjesbrood geeft extra smaak aan deze mix.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: