Recepten

Minestrone alla Genovese

AANTAL PERSONEN: 4-6
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 1 uur en 5 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 8 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 100 g pancetta, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • 2 salieblaadjes
  • 2 stengels bleekselderij, in schijfjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 1 blik borlotti bonen (400 g), uitgelekt
  • 2 courgettes, in schijfjes
  • 225 g doperwten, vers of diepvries
  • Kwart kool, fijngesneden
  • 100 g kleine pasta
  • Filippo Berio Classic Pesto en Parmezaanse kaas om erbij te serveren

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit de olie in een grote pan, voeg ui, pancetta, knoflook, peterselie en salie toe en fruit ongeveer 10 minuten op zacht vuur, totdat de ui zacht en goudbruin is.

Voeg bleekselderij, wortel en halve aardappelen toe en verwarm 5 minuten. Roer tomatenpuree, tomaten, bouillon en erwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat zachtjes 40 minuten koken met het deksel op de pan, of totdat de aardappel zacht is en uit elkaar valt.

Voeg de overgebleven groenten en de pasta toe en laat nog 10 minuten koken, of totdat de pasta beetgaar, 'al dente', is. Voeg zo nodig peper en/of zout toe en serveer in kommen met een of twee lepels pesto.

Kooktip:

Bijna elke streek in Italië heeft zijn eigen minestrone. Deze versie komt uit Liguria. Volgens de traditie wordt de soep verrijkt met een lepel of twee pesto en royaal bestrooid met Parmezaanse kaas.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: