Recepten
Linguine met krab
AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10-15 minuten
VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10-15 minuten
INGREDIËNTEN:
- 450g linguine
- 5 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in schijfjes
- 6 el droge witte wijn
- 1 blikje wit krabvlees (170 g), uitgelekt en vocht bewaard
- 3 el platte peterselie, gehakt
- Zout en versgemalen zwarte peper
BEREIDINGSWIJZE:
Kook de pasta 10 minuten in een grote pan water met zout of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen 3 el olie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en pepers 2 minuten op laag vuur. Voeg de witte wijn en het vocht van de krab toe en laat in 2 minuten tot de helft inkoken. Voeg het krabvlees en de peterselie toe en laat 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en schep het krabmengsel erdoor. Besprenkel met de resterende olie. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.