Recepten
Linguine met citroen en basilicum
AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10 minuten
VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10 minuten
INGREDIËNTEN:
- 450 g linguine
- Fijngeraspte schil en sap van 2 citroenen
- 150ml Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
- 150 g vers geraspte Parmezaanse kaas
- Een handvol basilicumblaadjes
BEREIDINGSWIJZE:
Kook de pasta 10 minuten in een grote pan kokend water of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een schaal met een beetje kokend water van de pasta en droog af. Doe de rasp en het sap van de citroenen, de olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas in de schaal. Klop tot een gladde emulsie en voeg een royale hoeveelheid versgemalen zwarte peper toe.
Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de saus en de basilicumblaadjes bij de pasta en hussel totdat alle pasta met saus is bedekt. Serveer naar wens met meer Parmezaanse kaas.