Recepten

Lamsrack met geroosterde groenten

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
BEREIDINGSTIJD: 35-40 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 500 g nieuwe aardappelen
  • 6 oranje babypaprika's, zaadlijsten verwijderd en gehalveerd
  • 8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 3 babyvenkelknollen, boven- en onderkant verwijderd en in kwarten
  • 6 babycourgettes, gehalveerd
  • 300 g flespompoen, zaad en draden verwijderd, in plakjes
  • 6-8 teentjes knoflook
  • 8 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • Handvol basilicumblaadjes
  • 25 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 lamsracks, 'op z'n Frans' uitgesneden, met uitstekende botten
  • Platte peterselie ter garnering

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven op 180°C, of gasstand 6. Schik alle groenten in een groot bakblik. Besprenkel met 4 eetlepels olie en hussel om alle groenten met de olie te bedekken. Laat 15 minuten roosteren.

Doe intussen het basilicum, de pijnboompitten en de knoflook in een keukenmachine met de resterende olie en gebruik de pulse-knop om een grove pasta te maken. Wrijf de lamsracks in met het mengsel.

Haal het bakblik uit de oven en schep de groenten om. Leg de lamsracks op de groenten en rooster 20-25 minuten of totdat het lamsvlees van binnen rosé is. Verwijder het lamsrack en laat 5 minuten rusten voordat u het rack in koteletjes verdeelt. Serveer met de groenten.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: