Recepten

Krokante zalm met gemarineerde crudités

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10-15 minuten
BEREIDINGSTIJD: 4-6 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 100 g venkel
  • 100 g tomaten
  • 100 g bleekselderij
  • 100 g salade-uitjes, schoongemaakt
  • 50 g platte peterselie
  • 100 g wortels, geschrapt
  • 100 g rode radijsjes
  • 3 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • Sap van 2 citroenen
  • 4 moten Schotse zalm
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Garnering:

  • Partjes citroen
  • Takjes dille

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de groenten in dunnen plakjes en hak de kruiden. Doe alles in een grote schaal met 2 eetlepels olie, citroensap, zout en peper. Laat 1 uur marineren.

Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de zalmmoten op hoog vuur circa 2-6 minuten aan elke kant of totdat ze krokant bruin zijn.

Leg de zalmmoten op 4 voorverwarmde borden en serveer met de gemarineerde groenten.

Garneer met de citroenpartjes en takjes dille.

Kooktip:

Vervang de zalm door kabeljauw of een andere vis uit het seizoen.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: