Recepten

Kipsalade met pijnboompitten

AANTAL PERSONEN: 6
VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
BEREIDINGSTIJD: 45 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 4 kipfilets
  • 2 rode paprika's
  • 10 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 75 ml droge witte wijn
  • 3 bleekselderijharten met blad, fijn gesneden
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el kappertjes in azijn, uitgelekt
  • Sap van een halve citroen
  • Kleine blokjes tomaat en verse bieslook ter garnering

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven op 180°C, of gasstand 6. Leg de kipfilets in een bakblik, besprenkel met 4 eetlepels olijfolie. Bestrooi royaal met zout en peper. Laat 25 minuten bakken. Voeg de witte wijn toe en laat nog 5 minuten roosteren totdat de kip goudbruin en gaar is. Snijd de kip in dunne plakjes en laat afkoelen in het braadvocht.

Rooster de paprika's 20 minuten in de oven. Haal de paprika's uit de oven, stop ze in een stevige plastic zak en laat afkoelen. Verwijder vel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne repen.

Meng in een grote schaal 4 eetlepels olijfolie met de resterende ingrediënten. Voeg de kip, het braadvocht en de repen paprika toe en hussel goed. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Verdeel de salade over zes borden. Leg op elk bord wat tomatenblokjes en klein geknipte bieslook. Sprenkel een beetje van de resterende olie om de salade heen en serveer direct,met knapperig brood om de sappen op te deppen.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: