Recepten

Kip balsamico

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 5-8 minuten
BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 4 kipfilets, zonder vel of bot
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el verse rozemarijn, gehakt
  • 3 el balsamico azijn

BEREIDINGSWIJZE:

Ontdoe de kip zo nodig van vel en bot. Bestrooi royaal met zout en peper.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Schenk de wijn in de pan.

Zet het vuur laag en voeg de rozemarijn toe. Leg een deksel op de pan en laat op zacht vuur 15 minuten stoven of totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en houd warm.

Laat het kookvocht met een derde inkoken en voeg vervolgens de azijn toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de kipfilets op warme borden en schenk de saus erover.

Kooktip:

Als u diepgevroren kip gebruikt, zorg dan dat de filets volledig zijn ontdooid voor gebruik.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: