Recepten

Kebabs van zwaardvis en courgette met een tomatensalsa

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten + marineren
BEREIDINGSTIJD: 10-15 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 500 g dikke zwaardvismoten
  • Wijnmarinade (zie dressings en marinades)
  • 1 grote courgette


Tomatensalsa:

  • 2 grote trostomaten
  • Flinke mespunt gedroogde chilivlokken
  • Oranje paprika, zaadlijsten verwijderd
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 3 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn

BEREIDINGSWIJZE:

Verwijder de huid van de zwaardvis en snijd de moten in dobbelsteentjes van 2,5 cm. Doe de vis in een schaal.

Voeg de wijnmarinade toe, schep om en laat afgedekt een uur op een koele plaats staan. Leg houten vleespennen in een diep bord of in een ondiepe schaal met water en laat ze weken.

Verwijder boven- en onderkant van de courgette, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in schijfjes van 2,5 cm dik.

Hak de tomaten en paprika in kleine stukjes en meng met de chilivlokken, lente-ui, olijfolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Rijg de vis en de courgette op de pennen en bak de kebabs 10-12 minuten op een ingevet rooster van een voorverwarmde barbecue of onder een voorverwarmde grill; draai de kebabs om de 2-3 minuten om en bestrijk ze met de marinade. Serveer de kebabs met de salsa en een frisse groene salade.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: