Recepten

Italiaanse runderrolletjes

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
BEREIDINGSTIJD: 20-25 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 6 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 75 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el vers gehakte platte peterselie
  • 2 el gehakte verse basilicumblaadjes
  • 4 bieflapjes van 100 g
  • 4 plakken Parma ham, gehalveerd
  • 450 g tomaten, ontveld en gehakt
  • 150 ml rode wijn
  • Pasta naar keuze

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 190°C, heteluchtoven op 170°C, of gasstand 5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 1 minuut goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Vermeng de pijnboompitten, knoflook, kaas, peterselie en basilicum met 1 eetlepel olijfolie in een kom. Breng op smaak met zwarte peper.

Leg de bieflapjes op een snijplank, bedek met plasticfolie en sla het vlees met een deegroller zo plat mogelijk, circa 5 mm dik. Halveer de bieflapjes. Leg op elk bieflapje een half plakje ham. Schep het kaasmengsel aan één kant op elk lapje. Rol het bieflapje op, om de vulling heen en zet vast met een cocktailprikker.

Verhit de resterende olie in een koekenpan. Bak de runderrolletjes in 6-8 minuten rondom bruin. Leg de rolletjes in een ovenschaal. Doe de tomaten in de koekenpan en laat 2-3 minuten fruiten. Voeg de rode wijn toe en laat 2 minuten stoven totdat de saus inkookt en een beetje dikker wordt. Schenk het tomatenmengsel over de runderrolletjes en stoof 10 minuten in de oven. Serveer met warme pasta, gemengd met vers basilicum en peterselie.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: