Recepten

Geurige pakketjes met zalm en prei

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 2 middelgrote preien, schoongemaakt
  • 4 zalmmoten, zonder vel, circa 175 g per stuk
  • 6 el Filippo Berio Olijfolie
  • 3 el gehakte koriander
  • 1 tl kerriepoeder, matig pikant
  • 2 el citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 takken kleine trostomaatjes

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de preien in dunne ringen en spoel ze in een zeef met koud water af. Laat goed uitlekken.

Neem 4 grote vierkanten stevige aluminiumfolie, bestrijk licht met olie en leg de prei in het midden van elk vel. Bestrooi met de helft van het korianderblad. Leg een zalmmoot op elk bedje van prei.

Meng de resterende olie, kerriepoeder en citroensap door elkaar en sprenkel dit over de zalm en de prei. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en vouw de pakketjes goed dicht.

Leg de pakketjes op het rooster van een hete barbecue en laat 15 minuten bakken. Leg na 8 minuten de takjes tomaten naast de zalm op de barbecue (de baktijd is afhankelijk van de temperatuur van de barbecue en of de barbecue open wordt gebruikt; de baktijd is op een open barbecue iets langer dan op een barbecue met gesloten deksel). U kunt de zalmpakketjes ook in de oven bakken; verwarm de oven dan voor tot 200°C of gasstand 6. Leg de pakketjes 15 minuten op een bakplaat. Maak een van de pakketjes open en controleer met de punt van een mes of de vis gaar is.

Haal de pakketjes uit de oven en serveer direct. U kunt de pakketjes zowel in folie serveren, als het gerecht op een verwarmd bord laten glijden. Bestrooi met het resterende korianderblad en serveer met de geroosterde tomaatjes. U kunt de pakketjes ook laten afkoelen. Verwijder dan de folie en serveer het gerecht koud.

Kooktip:

De pakketjes kunt u warm, zo van de barbecue serveren, of zoals het in het oosten van het Middellandse Zeegebied gebeurt: laat afkoelen in het pakketje en serveer koud.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: