Recepten

Geroosterde mediterraanse groenten

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 6-8
VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
BEREIDINGSTIJD: 30-40 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 3 paprika's, rood, geel of oranje
  • 1 grote aubergine, boven- en onderkant verwijderd en in stukken gesneden
  • 1 grote courgette, boven- en onderkant verwijderd en in dikke plakken gesneden
  • 4 kleine rode uien, in kwarten
  • 1 venkelknol, in stevige parten
  • 225 g nieuwe babyaardappeltjes
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in grote stukken gesneden
  • 1 ronde pompoen, zaad en draden verwijderd, in dikke plakken gesneden
  • 2 bollen knoflook
  • 3 takken trostomaatjes
  • 120 ml Filippo Berio Olijfolie
  • Zeezoutvlokken en versgemalen peper

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 225º C of gasstand 7.

Snijd de paprika's in dikke repen (zaadlijsten verwijderd) en doe ze met alle groenten behalve de tomaten in twee of drie grote bakblikken. Snijd 1 cm van de bovenkant van de knoflookbollen af en leg ze tussen de groenten. Voeg de olijfolie toe, breng op smaak met zout en peper, en meng door elkaar.

Laat 30-40 minuten in de oven roosteren of totdat de groenten geroosterd zijn en zachter worden. Schep tijdens het bakken de groenten nu en dan om. Voeg 10 minuten voor het einde van de baktijd de tomaten toe.

Variatie: Voeg voor het roosteren verse kruiden, zoals rozemarijn of tijm, toe aan de groenten.

Kooktip:

Maak een keuze uit seizoensgroenten en neem gerust een andere favoriete groente als de groenten die in dit recept worden gebruikt, niet verkrijgbaar zijn. Eventueel overgebleven groenten kunt u koud in een gemengde salade gebruiken, of als voorgerecht met wat rucola, verkruimelde geitenkaas en een drupje dressing.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: