Recepten

Geroosterde garnalen met aïoli

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 6-8 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 16 grote koningsgarnalen
  • Filippo Berio Pure Olijfolie
  • Sap van 1 citroen

Voor de aïoli:

  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zeezout
  • 1 grote eidooier
  • 1/2 tl Dijon mosterd
  • 125 ml Filippo Berio Olijfolie
  • 125 ml Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • Sap van een halve citroen

Serveren met:

  • Partjes citroen en groene sla

BEREIDINGSWIJZE:

Doe de garnalen, olie en citroensap in een ondiepe schaal en schep om. Zet weg om te marineren. Pers voor de aïoli de knoflook uit, bestrooi met zout en wrijf met de platte kant van een mes tot een gladde pasta. Zet weg. Klop de eidooier met de mosterd los in een grote kom. Klop druppel voor druppel de olijfolie erdoor totdat een gladde mayonaise ontstaat. Roer de knoflook en het citroensap erdoor en royaal versgemalen zwarte peper.

Bak de garnalen 6-8 minuten op een barbecue of in een hete grillpan. Draai ze één keer om.

Serveer met de aïoli, partjes citroen en een paar groene slablaadjes.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: