Recepten

Gebraden kip met citroen en knoflook

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 5-8 minutes plus marinating 2 uur
BEREIDINGSTIJD:

INGREDIËNTEN:

  • 1 kleine kip, ovenklaar
  • 3 citroenen, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 4 el verse peterselie, gehakt
  • 4 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 12 teentjes knoflook, ongepeld

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200°C of gasstand 6.

Weeg de kip en reken 20 minuten per 450 g, plus 15 minuten extra. Wrijf de kip in met de kruiden.

Knijp het sap uit de citroenen in een schaal en voeg de citroenschillen toe. Voeg alle resterende ingrediënten (behalve de ongepelde knoflook) toe, leg de kip in de schaal en schep de marinade erover. Dek af en laat 2 uur of langer marineren; schep nu en dan wat van de marinade over de kip.

Leg de kip in een braadslee en schenk de marinade erover; leg de halve citroenen op het snijvlak om de kip heen, evenals de ongepelde knoflooktenen. Zet de kip de berekende braadtijd in de oven.

Controleer of de kip gaar en goudbruin is. Serveer met een warme groente naar keuze.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: