Recepten

Focaccia met zongedroogde tomaatjes en olijven

AANTAL PERSONEN: 12
VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten + rijzen
BEREIDINGSTIJD: 20-25 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 500 g witte bloem
  • 1/2 tl zout
  • Zakje gedroogde gist (7 g) of twee afgestreken theelepels instant gist
  • 2 tl gehakte rozemarijnnaaldjes
  • 300 ml warm water
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 3 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie, plus 1 extra el voor bestrijken
  • 75 g ontpitte zwarte olijven, grof gehakt
  • 1 tl grof zeezout ter garnering

BEREIDINGSWIJZE:

Zeef de bloem en het zout in een grote kom, roer de gist en de rozemarijnnaaldjes erdoor. Voeg beetje bij beetje warm water en olijfolie toe om deeg te vormen.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed 10 minuten tot een elastisch deeg. Leg het deeg in een kom, dek af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen of totdat de omvang is verdubbeld. Laat intussen de zongedroogde tomaten 20 minuten in warm water weken, giet af, dep droog en hak grof.

Verwarm de oven voor op 200º C of gasstand 6. Vet een grote, ondiepe ovenschaal of bakblik van circa 28 x 22 cm licht in met olie. Leg het deeg op het werkvlak en kneed de zongedroogde tomaatjes en olijven erdoor. Doop dan uw vingers in de olijfolie en druk het deeg uit totdat de schaal gelijkmatig is gevuld. Het deeg moet ongeveer 2 cm dik zijn. Bestrijk met olijfolie en druk met uw vinger kleine kuiltjes in het deeg. Dek af met een vochtige theedoek en laat 30 minuten rijzen.

Strooi het zeezout over het deeg en bak de focaccia in 20-25 minuten goudbruin. Snijd in vierkanten of repen en serveer.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: