Recepten

Focaccia met uien en olijven

AANTAL PERSONEN: 2
VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 675 g bloem, gezeefd en op kamertemperatuur
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 7 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 450 ml warm water

Smaakmakers:

  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 100 g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
  • Takjes verse rozemarijn

Alternatief voor saliebrood:

  • 2 el verse salie, fijn gesnipperd

Garnering:

  • Zoutvlokken of grof zeezout
  • Kleine takjes rozemarijn

BEREIDINGSWIJZE:

Doe de bloem in een grote kom. Strooi de gist erover en meng goed. Roer de helft van de olie en het water door het mengsel. Kneed met de hand tot een stevig deeg.

Kneed het deeg 8 - 10 minuten op een licht bebloemd oppervlak totdat het soepel, elastisch en zacht van textuur is. Voeg nu een of meer van de smaakmakers toe en kneed goed door.

Leg het deeg in een schone kom en dek de kom af met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat rijzen tot de omvang is verdubbeld.

Kneed na het rijzen het deeg nog even door en verdeel het in tweeën. Vorm twee gelijke bollen van het deeg. Leg de bollen in twee ingevette cakevormen van 18-20 cm.

Dek de vormen losjes met plasticfolie af en laat op een warme plaats nog 30 minuten rijzen.

Verwijder het plasticfolie en druk met een vingertop kuiltjes in het deeg. Sprenkel de resterende olie gelijkmatig over het deeg en bestrooi met zout. U kunt ook rozemarijntakjes op de bovenkant leggen.

Bak 20-25 minuten in een op 200° C (gasstand 6) voorverwarmde oven.
Eet de focaccia dezelfde dag of vries het brood in (max. 1 maand).

Kooktip:

Het rijzen gaat sneller als al het gebruikte keukengerei warm is. Laat het deeg op een warme plaats rijzen, bijvoorbeeld in een droogkast.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: