Recepten

Filippo Berio mayonaise

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 150ml
VOORBEREIDINGSTIJD: 15 minuten
BEREIDINGSTIJD: geen

INGREDIËNTEN:

  • 1 grote eidooier
  • 1 tl mosterd
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Snufje suiker, naar smaak
  • 1 el vers citroensap of witte wijnazijn
  • 150 ml Filippo Berio Olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:

Doe de eidooier, de smaakmakers, de suiker en de helft van het citroensap in een kom.

Klop goed door tot een egaal mengsel en voeg daarna onder voortdurend kloppen druppel voor druppel de olijfolie toe. Voeg de rest van het citroensap toe als de mayonaise te dik wordt.

Breng op smaak met zout en peper. U kunt de mayonaise in een gesteriliseerde pot 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Snelle blendermethode:
Doe de eidooier, de smaakmakers en de helft van het citroensap in een blender of keukenmachine en meng goed. Voeg door de trechter in het deksel geleidelijk de olijfolie toe totdat de mayonaise dik wordt. Voeg de rest van het citroensap toe.

U kunt deze basismayonaise ook gebruiken als dipsaus voor rauwkost en andere smaakmakers toevoegen.

Kooktip:

Zo maakt u de perfecte mayonaise: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Als het mengsel te dik wordt, voegt u eenvoudigweg een beetje warm water, room of extra citroensap toe. Als de mayonaise gaat schiften, klopt u alle ingrediënten stevig door een andere eidooier.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: