Recepten

Crostini

AANTAL PERSONEN: 18-20
VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
BEREIDINGSTIJD: 10 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 2 kleine ciabatta stokbroodjes of 1 Franse baguette
  • 2 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie

THE TOPPINGS:

Pesto en garnalen:
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes
  • 1 el pesto
  • 6 gekookte en gepelde grote of tijgergarnalen
  • 6 blaadjes basilicum

Tonijn met kruiden en olijven:
  • 80 g tonijnstukken in water
  • Een paar takjes dille of peterselie, fijngehakt
  • 1 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 25 g zwarte of groene olijven, ontpit en in schijfjes

Ei en spek:
  • 2 plakjes doorregen spek
  • 1 groot ei, hardgekookt
  • 1 el mayonaise
  • Een paar sprietjes bieslook

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 190º C of gasstand 5. Snijd de ciabatta of baguette in sneetjes van circa 5 mm dik. Schik de sneetjes op een bakplaat en bestrijk met olijfolie. Bak in 10 minuten goudbruin. (Dit kunt u van tevoren doen en de krokante sneetjes luchtdicht bewaren tot gebruik.)

Pesto en garnalen: Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes; meng de blokjes door de pesto. Smeer het mengsel op zes krokante sneetjes en leg op elk sneetje een tijgergarnaal. Bestrijk licht met olijfolie en garneer met basilicumblaadjes.
U kunt de garnalen ook vervangen door een theelepel romige geitenkaas.

Tonijn met kruiden en olijven: Laat de tonijn uitlekken en prak met een vork, voeg kruiden en olijfolie toe en meng alles goed. Breng op smaak en schep de olijven erdoor. Schep het mengsel op zes krokante sneetjes en garneer eventueel met een takje dille of peterselie.

Ei en spek: Bak het spek uit totdat het knapperig is, laat uitlekken op keukenpapier en hak fijn. Hak het ei klein en meng het met het spek in de mayonaise; breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel voorzichtig op zes sneetjes en garneer met wat fijngehakte bieslook.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: