Recepten

Couscoussalade met gegrilde groenten

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
BEREIDINGSTIJD: 15-20 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 250 g couscous
  • 300 ml hete groentebouillon
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 2 middelgrote courgettes
  • 2-3 kleine rode uien
  • 3 el vers gehakte koriander

  • Dressing in harissa-stijl:
    • 120 ml Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
    • 2 el tomatenpuree
    • 4 el citroensap
    • ½ tl cayennepeper
    • 2 tl gemalen komijn
    • Zout en peper

    BEREIDINGSWIJZE:

    Doe de couscous in een grote schaal, schenk de hete bouillon erover, roer om en laat afkoelen.

    Snijd intussen de paprika's in stukken van 4 cm, kern en zaadlijsten verwijderd, snijd de courgettes in dikke plakken en de uien in parten. Doe alle groenten in een schaal, voeg 2 eetlepels van de olijfolie toe en hussel.

    Verhit een grillpan op de barbecue en leg een laag groenten in de pan. Rooster de groenten totdat de randen zwart worden, haal ze van het vuur, en bak het volgende deel groenten. op dezelfde manier

    Whisk the remaining oil with the rest of the dressing ingredients. Fork through the couscous until fluffy then add the dressing and mix well until all the grains are coloured from the dressing.

    Klop de resterende olie door de rest van de dressingingrediënten. Maak de couscous luchtig met een vork en schep de dressing erdoor. Meng goed, zodat alle korrels gekleurd worden door de dressing. Voeg de afgekoelde groenten en de koriander toe, hussel en serveer op kamertemperatuur.

    Navigation
    © 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
    web design

    ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

    ZOEKRESULTATEN VOOR: