Recepten

Caesar Salade

AANTAL PERSONEN: 4
VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
BEREIDINGSTIJD: 5 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 6 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 100 g stokbrood, in dobbelsteentjes
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1 zoete romaine sla, gewassen
  • 50 g ansjovis in olijfolie (blikje)
  • 25 g vers geraspte Parmezaanse kaas

Voor de dressing:

  • 4 el Filippo Berio Extra Virgin Olijfolie
  • 1 grote eidooier
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 tl basterdsuiker
  • 1/2 tl Dijon mosterd
  • 1/2 tl Worcestershire saus

BEREIDINGSWIJZE:

Maak eerst de croutons: verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de dobbelsteentjes brood toe en bak al roerend op matig vuur in 4-5 minuten goudbruin. Doe de croutons in een grote schaal.

Scheur de sla in grove stukken en voeg bij de croutons in de schaal. Laat de ansjovis uitlekken, bewaar 2 el olie voor de dressing. Snijd de ansjovis in blokjes en schep met de Parmezaanse kaas door de sla.

Doe alle ingrediënten voor de dressing en de ansjovisolie in de keukenmachine en meng tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Doe de dressing bij de salade en hussel goed. Serveer meteen.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: