Recepten

Bosvruchtentaart

Cook it with:
AANTAL PERSONEN: 8-10
VOORBEREIDINGSTIJD: 45 minuten + marineren en afkoelen
BEREIDINGSTIJD: 30-35 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 100 g hazelnoten, geroosterd
  • 300 g bloem
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 75 g poedersuiker
  • 1 grote eidooier
  • 120 ml Filippo Berio Olijfolie
  • 1 el citroensap

Vulling:

  • 500 g bosvruchten (diepvries)
  • 4 el bessenlikeur, zoals frambozen- of bosvruchtenlikeur
  • 2 el maïzena
  • Poedersuiker voor bestuiven

BEREIDINGSWIJZE:

Doe de bevroren vruchten in een grote kom, schenk de likeur erover en laat een nacht ontdooien en marineren.

Doe de noten met de helft van de bloem in de keukenmachine en hak fijn. Voeg de rest van de bloem, kaneel, bakpoeder en citroenrasp toe en meng met de pulse-knop. Voeg als laatste de eidooier, olijfolie, citroensap en 5 eetlepels warm water toe en meng met de pulse-knop tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg licht door en verdeel het in twee bollen, de ene iets groter dan de andere. Kneed de grootste bol goed door tot een soepele bal en rol het deeg uit tot een cirkel die in een metalen taartvorm van 23 cm doorsnee past. Bekleed de taartvorm en snijd overtollig deeg af. Zet 1 uur in de koelkast.

Voeg de afsnijdsels bij de andere deegbol, kneed de bol door, verpak in plasticfolie en leg in de koelkast.

Zeef intussen het vruchtensap in een pan, meng de maïzena met 2 eetlepels water en voeg het mengsel bij het sap. Breng aan de kook en roer totdat het mengsel volledig dik is. Schenk het mengsel over het fruit, schep voorzichtig door en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 190º C of gasstand 5.

Schep de vruchtenvulling in de taartbodem. Rol de rest van het deeg uit tot een tamelijk dikke lap en snijd met een scherp mes of een deegsnijder 10 repen van 1,25 cm breed uit het deeg. Pak vijf van de repen voorzichtig op en leg ze met gelijke tussenruimten op het fruit. Leg de andere vijf repen er dwars op om een ruitpatroon te vormen. Snijd overtollig deeg af en druk de repen vast op het deeg van de taartbodem.

Bak 30-35 minuten of totdat de taart goudbruin is. Laat afkoelen voordat u de vorm verwijdert en bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: