Nieuws

ALLE NIEUWSBERICHTEN
06.07.2011
Meer goed gezondheidsnieuws voor olijfolie
image_pdf

In The Times stond onlangs een artikel over een onderzoek door McGill University in Quebec waarin werd aangetoond dat de vetzuren in olijfolie het lichaam juist aanzetten om vetten in voeding te verteren. Het positieve effect was zelfs nog merkbaar tot zes uur nadat vrijwilligers een ontbijt hadden gegeten dat besprenkeld was met olijfolie!

De wetenschappers zijn van mening dat de samenstelling van vetzuren met een lange molecuulketen in olie invloed heeft op de opslag of juist de verbranding van vetten door het lichaam. Olijfolie stimuleert het lichaam om het metabolisme te versnellen en calorieën te verbruiken. Dit is echter niet het geval bij zonnebloemolie en lijnzaadolie.

Volgens een onderzoek dat vorig jaar is uitgevoerd door de universiteit van Sao Paulo, kan dit effect met name goed zijn voor de hartgezondheid. Er werd ontdekt dat olijfolie verbindingen bevat, die oleuropeïne en koffiezuur worden genoemd, waardoor het hart op een meer efficiënte manier meer energie verbrandt. Het Braziliaanse team concludeerde dat het regelmatig nuttigen van olijfolie met name belangrijk is voor mensen met een verhoogd risico op hartfalen.

Dat is dan duidelijk. U moet uw cornflakes elke dag met olijfolie besprenkelen!

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: