Kwaliteit en productie

Het produceren van de perfecte olijfolie is niet eenvoudig. Om ervoor te zorgen dat iedere fles olijfolie van Filippo Berio alleen de allerbeste olijfolie bevat, zijn geavanceerde productiemethoden en vele generaties aan expertise op het gebied van olijfolie vereist.

De heerlijk rijke smaak van iedere fles olijfolie is het resultaat van jarenlang vakmanschap en geavanceerde mengtechnieken.

Daarnaast gelden er strenge kwaliteitseisen voor elke fase van het productieproces: van het vinden van de juiste olijven tot het oogsten, persen, mengen en bottelen van het eindproduct.

filippo berio history

DE OLIJVENTEELT

De SALOV Group is werkzaam in het Middellandse Zeegebied en houdt zich aan strikte criteria om een consistente kwaliteit van de olijfolie te kunnen garanderen. SALOV werkt al decennia lang samen met dezelfde telers en heeft zo sterke relaties opgebouwd die gebaseerd zijn op vertrouwen en wederzijds respect.

1) PROEVEN EN SELECTIE

De zeer ervaren proevers van Filippo Berio proeven elk jaar 6000 verschillende soorten olijfolie. Toch wordt er slechts 6% geselecteerd om olijfolie van Filippo Berio te worden. Het selectieproces omvat twee analysefasen die moeten worden doorlopen voordat een olijfolie extra vierge mag worden genoemd.

MENGEN

Zodra de monsters zijn geselecteerd, worden hun onderscheidende smaken gemengd om tot het specifieke karakter van Filippo Berio te komen. Het mengproces is een van de meest kritieke fasen bij de productie van olijfolie. Weten hoe fruitige, zoete, bittere en peperachtige smaken moeten worden gemengd tot een harmonieuze olie, is een ware kunstvorm die bijna volledig steunt op eeuwenoude traditie, ervaring en vaardigheden. Om deze reden staan de mengers van Filippo Berio overal ter wereld bekend om hun waardevolle expertise en talent.

filippo berio history

Als er iets is waar Filippo Berio met name trots op was, is het de uitzonderlijke kwaliteit van zijn olijfolie. Hij werkte hard en gebruikte bewezen productiemethoden om ervoor te zorgen dat iedere fles olijfolie alleen van de beste olijven werd gemaakt.

Vandaag de dag gelden deze strenge kwaliteitseisen nog steeds voor elke fase van het productieproces in de geavanceerde fabriek van SALOV net buiten Lucca, Italië.

Alle productieprocessen worden regelmatig methodisch gekeurd door experts en geaccrediteerde externe certificeringsinstanties om de kwaliteit van de producten van Filippo Berio te kunnen garanderen.

Als onderdeel van de eigen strenge standaarden en tests ontworpen om de kwaliteit van de olie te verbeteren, is SALOV ISO-gecertificeerd en heeft het bedrijf certificeringen van het British Retail Consortium (BRI) en de International Food Standard (IFS). De producten van Filippo Berio zijn tevens gegarandeerd koosjer.

SALOV houdt zich bovendien aan de voorschriften van het HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Points) dat in 1997werd geïntroduceerd in Italië om de gezondheid en het welzijn van klanten, werknemers en de gemeenschap te beschermen.

KWALITEITSCERTIFICERINGEN

Navigation
© 2014 Filippo Berio P.Iva 00526090469
web design

ZOEKEN OP GEHELE WEBSITE

ZOEKRESULTATEN VOOR: